Elmo, 5 miskramen

Nooit gedacht dat ik me toch nog eens hier zou “moeten”aanmelden.. Maar dat geldt waarschijnlijk voor ons allemaal..

Ik zal me even kort voorstellen, ik ben dus Elmo, bouwjaar 1980, en wij zijn al ruim zeven jaar bij elkaar. Ook hier het perfecte plaatje voor de buitenwereld: dik betaalde banen, 2 auto’s voor de deur, we maken regelmatig verre reizen en toch ontbreekt hetgeen wat we het allerliefste willen: een kind van ons zelf… Ik heb laatst al in een woede aanval geroepen dat ik alles wel wil inleveren voor een zwangerschap die eens normaal verloopt.

Wij zijn in zwangerschapstermen pas kort bezig: ik ben in april gestopt met de pil, het was meteen raak. Euforisch waren we en heel naief, ik heb er geen moment bij stil gestaan dat het ook anders kan. Bij de echo met ruim negen weken kwam de klap keihard aan. De periode erna heb ik me behoorlijk depressief gevoeld maar met het doel voor ogen meteen er weer voor gegaan. Na 1 normale ongesteldheid meteen weer raak… Bij zeven weken bloedverlies en ook hier ging het mis. Op de echo was een kloppend hartje te zien maar ook hier mochten het niet zo zijn.  Op dat moment waren we in het buitenland en dat heeft me heel hard met mijn neus op de feiten gedrukt. Eenzaam, verscheurd, mislukt voelde ik me. De cyclus erna: weer raak maar met vijf weken een hevige bloeding en ontzettend veel pijn. Dit voelt voor mij niet echt als een miskraam, maar zoals ik jullie al zag schrijven: een vlindertje. Daarna toch weer doorgegaan: weer raak.  Inmiddels bij de gyn onder behandeling en half januari weer een miskraam gehad.

De gyn zegt: pech gehad… Er is verder alleen op mijn verzoek door de HA bloedonderzoek gedaan en daar komt niets raars uit..

Nu weer een keer normaal ongesteld geweest ( bewust na de miskraam er even niet mee bezig geweest) maar nu zit ik halverwege mijn cyclus en de twijfel slaat toe. Ik wil het zo graag, maar kan ik het aan? De buitenwereld weet niets van onze wens, ik heb altijd gewoon doorgewerkt..

Ik hoop hier met jullie mijn ervaringen te kunnen delen!

Liefs….