Hopelijk een hoopgevend bericht

08 december 2013

Ben al lang niet meer op deze site geweest maar bedacht me dat ik toch nog graag iets wilde schrijven omdat ik tijdens de rottijd van 7 miskramen zo op zoek was naar hoopgevende berichten.
Ik ben nu moeder van een prachtige zoon. Er is nooit een reden van de miskramen gevonden maar in mijn laatste zwangerschap heb ik elke dag een injectie heparine gehad (een bloedverdunner, ik heb geen stolling probleem). We zullen waarschijnlijk nooit weten of het nu goed is gegaan door de heparine of dat ik gewoon 7x pech had maar de artsen hebben gelijk gekregen.
Geef niet op! De kans op een gezonde zwangerschap bestaat gewoon, hoeveel miskramen je ook hebt.

Ik hoop dat het jullie ook zo zal vergaan!
Liefs

7 reacties
 1. #1 • Miskramenmama heeft op 30.12.2013 gezegd:
   

  Wat fijn dat jouw verhaal een happy end kreeg. Gefeliciteerd! Ik heb zelf ook 2 zwangerschappen bloedverdunners gespoten, maar bij mij ging het gewoon mis. Uiteindelijk denk ik dus dat het puur toeval is, maar dat is vooral door mijn eigen ervaring.

 2. #2 • Barbara heeft op 30.12.2013 gezegd:
   

  Oh wat rot. Vergat erbij te zetten dat ik deze goede zwangerschap op thyrax voor trage schildklier (alleen als zwanger) op tijd ben begonnen te slikken. Daarnaast elke dag asperine 100mg, teunisbloem, visolie en cranberrysap. Maar al het laatste deed ik ook bij miskramen. Ik blijf graag geloven dat de heparine voor mij het verschil maakte.

  Er is een nieuw onderzoek naar herhaalde miskramen & heparine gestart: Alive 2

 3. #3 • Feline heeft op 04.03.2014 gezegd:
   

  Hoi, ik vroeg me af hoe je de achtste zwangerschap ervaren hebt? En waren je 7 miskramen allemaal rond dezelfde tijd?

  Groetjes,
  Feline

 4. #4 • Saskia heeft op 04.03.2014 gezegd:
   

  Hey Feline, ik geloof ik maar een deel van je bericht zien (tot dezelfde..)
  De meeste miskramen waren rond dezelfde tijd. Meestal 1 vroege echo een kloppend hartje en 2e echo niet meer. Nooit kwam ik verder dan 9 weken dus het waren echt vroege miskramen.
  De echte zwangerschap was natuurlijk spannend maar ik moet toegeven dat ik elke zwangerschap dacht ‘deze keer komt het goed’.
  We hadden ineens het idee geen interne echo meer te doen dus moesten tot bijna 10 weken wachten voor de eerste echo. Ik herinner me wel dat ik bijna moest overgeven van de stress voor die echo. Ik wilde zo geen afscheid moeten nemen. Ik ben van deze zwangerschap ook eigenlijk nooit misselijk geweest en ik verlang nu alweer naar nog een keer een zwangerschap wetende dat je een gezond kindje kan maken. Ik denk dat nu we dat weten de zwangerschap toch wel een heel stuk relaxter zou zijn.Ik bleef me toch afvragen waarom het zo vaak mis was gegaan. Of er niet iets was dat maakte dat ik gewoon geen gezond kindje kon krijgen. We weten natuurlijk niet of ik nog een kindje kan krijgen, als het niet zo is dan geeft het ook niet.

 5. #5 • Feline heeft op 05.03.2014 gezegd:
   

  Hoi Saskia, dank voor je reactie. Super blij voor je dat het toch zover is gekomen, ik hou aan je verhaal vast!

  Groetjes
  Feline

 6. #6 • Eefje heeft op 21.03.2014 gezegd:
   

  Wat heerlijk dat je een gezonde zoon hebt gekregen! Hier een soortgelijk verhaal, net moeder na 7 x icsi en 8 miskramen gehad te hebben. Ik schreef vorig jaar nog een paar reacties onder het berichtje ‘hoop na 5 verloren kindjes’. Ik spoot dit keer ook de gehele zwnagerschap heparine (stopte hier de voorlaatste keer met 13 weken mee), naast de prednisolon (dit keer tot 16 weken) en de aspirine. Ook heb ik IVIG gedaan in Gent, dat advies had ik hier gelezen.
  Bij ons lijkt deze cocktail ook het succes geweest te zijn, bij ons is ook nooit een oorzaak gevonden voor alle miskramen. Ik weet helaas ook dat het niet bij alle vrouwen een succesformule is.

 7. #7 • Saskia heeft op 19.05.2014 gezegd:
   

  Inmiddels ben ik alweer 13 weken zwanger. Heb weer vanaf de dag van de positieve test heparine gespoten en asperine geslikt. De thyrax voor mijn schildklier was ik blijven slikken. Op de eerste verjaardag van mijn zoontje was ik precies 12 weken. Het was een spannende tijd. Heb 7 weken lang gebloed (wat normaal een aankondiging van een miskraam was bij mij) maar het is nog helemaal goed.
  Hoe het leven in nog geen 2 jaar tijd zo’n grote mooie wending kan nemen.

Laat een bericht achter!

Reactie: