Saskia, 5 miskramen

Hier mijn verhaal. December 2009 stopte ik met de pil terwijl we elkaar nog maar een aantal maanden kenden. December 2010 gingen we naar de 10 weken echo maar het hartje was al net na 6 weken gestopt met kloppen.  Nog geen 2 maand later voelde ik me heel vreemd, was ongesteld geweest maar toch een positieve test. Toen er na een week weer een bloeding volgde werd ik naar de eerste hulp gestuurd in Sevilla. Er was niets te vinden behalve HcG, stijgend HcG. Er volgden 5 weken van om de dag naar het ziekenhuis, om 7h in de auto, voor 8h30 bloed prikken om HcG te meten en wachten op de uitslag en echo tot een uur of 14h. Zonder de wachtkamer te mogen verlaten. Slopende weken. Tussendoor werd ik ook opgenomen in het ziekenhuis omdat ze het steeds over een buitenbaarmoederlijke zwangerschap hadden en daar kon je dood aan gaan. Achteraf denk ik dat het in Nederland totaal anders zou zijn gelopen maargoed. Snel daarna was ik weer zwanger. Bij de bloedonderzoeken zag ik dat er iets raars was met mijn schildklierwaarde (TSH 5.7, trage schildklier) en antistoffen >1.300 (norm is 60) maar volgens de arts helemaal niet belangrijk. We zagen een hartje kloppen op de echo maar helaas na 8 weken 5 dagen is het hartje gestopt. Hierop volgde een curettage. Hierna kwam ik terecht bij het AMC bij de herhaalde miskramen waar ze alles onderzochten van chromosomen tm watercontrastecho. Ze vonden niets en concludeerden dat ik de volgende zwangerschap levoteroxine moest slikken voor mijn trage schildklier, die ik alleen tijdens zwangerschappen heb. Moest daarmee beginnen pas als ik zwanger was. Volgde nog een positieve zwangerschapstest maar net daarna een bloeding en de laatste keer begon ik meteen bij de positieve test met het slikken van levoteroxine, progesteron en aspirine (niet dat dit uit de onderzoeken kwam maar Spaans gebruik bij herhaalde miskramen). Helaas stopte ook dit hartje. En zo kwam ik op deze site terecht, op zoek naar ervaringsverhalen en nog meer naar tips naar wie toe te gaan, wat te doen. Want opgeven, daar ben ik nog lang niet klaar voor! Sowieso zoek ik nu naar een goede endocrinoloog, iemand met ervaring herhaalde miskramen, TPO antistoffen en trage schildklier tijdens zwangerschappen.