Zesja, 6 miskramen

Ook ik ben helaas een meid van ondertussen alweer 34 jaar, die helaas 6 miskramen heeft gehad. Ons verhaal begon in maart 2009, toen we voor de eerste keer dachten 9 weken zwanger te zijn. Wij vol goede hoop naar de verloskundige, waarop we al snel het nieuws kregen dat er 2 vruchtzakjes waren, maar helaas geen kloppend hartje. Het bleek om een missed abortion te gaan en met vaginale pillen zijn de vruchtjes er een week later uitgekomen.

In oktober 2009 werden we weer zwanger, maar helaas ging deze zwangerschap al met 6 weken mis.

In januari 2010 (1 januari 2010!) bleken we weer een miskraam met 5 weken te hebben en in april dat jaar ging het weer bij 5 weken mis. Ondertussen zijn we in het ziekenhuis beland voor onderzoek en alle reguliere onderzoeken (chromosoomonderzoek, baarmoeder-, bloed- en baarmoederslijmvliesonderzoek…etc) zijn gedaan. Allemaal met goed resultaat! Helaas, denk ik nu eigenlijk. Hadden ze maar wat gevonden, dat lijkt me nu minder frustrerend dan elke keer horen: jullie hebben gewoon pech!..

Toen werden we in oktober weer zwanger, maar ook die eindigde helaas in een miskraam na 6 weken.

We zijn in januari dit jaar begonnen met IUI, inclusief chlomid tabletten om de eicelrijping te bevorderen en pregnylspuiten om de eisprong op te wekken. De IUI heeft als doel gehad om de zwangerschappen te versnellen, zodat we hopelijk sneller op een goede zwangerschap zouden komen.

Bij de 2e IUI poging werden we zwanger en we hadden met 6 en 7 weken een kloppend hartje gehoord! Wat waren we stiekem blij en al aan het hopen dat dit een mooie beloning zou zijn na alle ons verdriet! Helaas bleek bij de 9 weken echo dat het hartje met 8 weken gestopt was, weer een missed abortion.  Vorige week heb ik de curettage gehad en nu zijn we hard aan het nadenken wat we nog willen en kunnen. Er is zoveel verdriet geweest, zoveel ellende, is dit het waard? Is er nog iets wat we kunnen doen of moeten we hopen op een goede afloop? Zoveel vragen, zoveel ellende, zoveel hoop, maar ook zoveel wanhoop.

Ik vind het erg fijn dat deze site er is, ondanks dat ik zou willen dat we met zijn allen deze ellende niet mee hoeven te maken!

 Liefs, zesja